LED

Technologie LED dobývá svět. Není to jen vznosná fráze. Stačí se podívat, kam všude LED světelné zdroje v posledních letech pronikly. A jistě je to proto, že se ukázalo, že mají opravdu velký potenciál a vynikající poměr cena a výkon. To je bezesporu předurčuje k zářné kariéře a pro vás může být jejich úspěch motivem k přemýšlení o novém zdroji světla.

LED světelné zdroje mají svůj potenciál především ve své kompaktnosti. Malá, až drobná žárovka, vyvine velkou svítivost, která je stálá a barevně neutrální. Je podstatně odolnější než jakýkoliv jiný světelný zdroj a snadno se konfiguruje. Znamená to tedy, že nejste vázáni na jedinou barvu, ale prostřednictvím vhodného nastavení jste schopni změnit barvu světla, což se u pódiové techniky hodí především. Variabilita použití bezesporu hraje velkou roli, protože není potřeba dalších alternativních světel.

Velkou devizou je také vlastnost, která je odlišuje od druhých. LED světelné zdroje totiž neprodukují teplo, což bývá problém výkonného osvětlení. Lze je tak využívat i tam, kde by to jinak z bezpečnostních důvodů nebylo vhodné. Zároveň životnost se pohybuje vysoko nad průměrnou životností jiné světelné techniky. Nemusíte se tedy obávat jakékoliv nespolehlivosti či výpadků, protože LED diody jsou zkrátka spolehlivé a nemění své unikátní vlastnosti. Svítivost je vždy stejná a nedochází ke slábnutí světla, problikávání a jiným nepříjemným efektům.

Zvolíte-li si jako světelné zdroje LED diody, získáte spolehlivého partnera, který bude vždy dělat přesně to, co potřebujete a pokud budete chtít, aby se přizpůsobil, rád tak učiní. Jednoduše ideál. Dobrý dojem tak může zkazit už jen nepatrně vyšší pořizovací cena a pak specifické nedostatky jako nevhodnost barvy světla či jiné. Obecně lze ale tento typ světelné techniky směle a bez pochybností doporučit.