Žárovky

Klasické žárovky jsou evergreenem českých domácností. Najdete je v každém svítidle v každém pokoji a mnozí na ně nedají za žádnou cenu dopustit.

Žárovky zkrátka patří mezi ty nejtradičnější světelné zdroje a dlouhou dobu jimi ještě zůstanou. Pro mnoho lidí představují jistotu, ale také nutnost, protože běžně dostupná svítidla stále ještě obsahují pouze patice pro uchycení klasické žárovky. Žárovky na rozdíl od zářivky či LED diody produkují světlo v podobné barevné škále jako jsou sluneční paprsky, a proto dle mnoha názorů patří mezi nejpřirozenější umělé světelné zdroje. Oblíbené jsou dnes pro svou malou spotřebu také úsporné žárovky. Nevýhodou je jejich delší start.

Klasické žárovky jsou sice v současné době spíše na ústupu, nicméně je po nich velká poptávka a proto se stále v hojné míře vyrábějí. Navíc na rozdíl od zářivky netrpí problémem problikávání v důsledku napojení na elektrickou síť. Díky této vlastnosti jsou proto vhodné všude tam, kde je potřeba konstantní viditelnosti (jako jsou například průmyslové závody a podobně).

Žárovky zakoupíte ve specializovaném obchodě na světelné zdroje zarovky-shop.cz