Zrcadlové koule

Zrcadlové koule bezesporu patří mezi starou dobrou klasiku diskotékových sálů. Jedná se o poměrně jednoduchou technologii, která ovšem přináší vynikající efekt. A nejen to, ona i samotná zrcadlová koule zavěšená uprostřed sálu nad tanečním parketem plní funkci velmi efektní ozdoby.

Její konstrukce i princip fungování, jak už bylo řečeno, je velmi jednoduchý. Zrcadlová koule je tvořena jádrem, většinou z laminátu, nebo polystyrenu či podobného lehkého materiálu a každý milimetr jejího povrchu je osazen drobnými zrcadlovými sklíčky. Jak se koule otáčí, promítá rotující světelné body po celé místnosti, stačí jen kouli nasvítit reflektorem.

Mezi moderními koulemi najdete už i kousky, které jsou osazeny barevnými sklíčky a přinášejí tak unikátní barevnou show. Stejného efektu ale dosáhnete, pokud při nasvícení koule použijete měnič barev anebo kouli nasvítíte za pomoci více kusů různě barevných reflektorů.

Zdá se to až příliš jednoduché? Je to jednoduché. Ještě bychom však měli doplnit, že samotná koule tak, jak si ji vybere v obchodě anebo objednáte v e-shopu ke svému provozu nestačí. Logicky je třeba ji jednak zavěsit, jednak zajistit její permanentní otáčení – ani zrcadlová koule není pepetuum mobile. Když se trochu porozhlédnete, každý prodejce zrcadlových koulí jistě nabízí také příslušenství k nim – tedy vhodný řetěz k zavěšení a miniaturní motorek pro uvedení do chodu.

Zrcadlová koule – někdy nazývané párty koule je univerzálně vhodná pro všechny druhy tanečních a hudebních zábav, uplatní se ale například i na podnikovém večírku, kde se ne všichni účastníci vyžívají v agresivním poblikávání řady jiných světelných efektů. Zrcadlová koule přináší efektní zpestření večera a utváří příjemnou náladu, ale při tom všem se nestává rušivým prvkem; v místnosti se zrcadlovou koulí vydržíte pobývat celý dlouhý večer i v případě, že nejste právě věrným milovníkem světelných efektů.

Zrcadlové – disko koule se prodávají samostatně, nebo v setech přímo s motorkem, reflektorem s otočným barevným fitrem, a někdy i se stroboskopem. V prodeji je i samostatné příslušenství, zejména motorky pro koule. Tyto zrcadlové – disko – párty koule jsou velmi vděčné přdevším tím, že za málo peněz pořídíte skvělý efekt, který nasvítí celý prostor. Kromě klasické stříbrné barvy, se prodávají též různé barvené kombinace, například pružkované, zlaté, zelené, růžové, ale dokonce i černé. Výhodou je že vám pak stačí nasvícení bílým světlem reflektoru a na okolí se bude odrážet již světlo barevné.