Lampy PAR

Netradiční osvětlení patří k netradičním prostorám. Toto pravidlo ctí i světelné zdroje a proto existují i takové, které jsou použitelné v netradičních prostorách, kterými jsou diskotéky či divadelní jeviště.

Tam, kde jsou klasické žárovky a zářivky málo, nastupují lampy PAR. Mezi jejich hlavní přednosti patří možnost samostatného pohybu svítidla (ve smyslu otáčení) a barevně neutrální světlo, které je jimi podáváno. To lze později dotvořit barevnými filtry, nicméně lampy PAR jsou samy o sobě čiře svítící. Jejich základ mohou tvořit speciální halogenové žárovky, ale také LED diody. Díky nim mohou mít takové světelné zdroje i malou spotřebu energiea vznikají LED PAR lampy.

Obvyklá forma Lampy PAR je stropní svítidlo ale převážně se používají do PAR reflektorů pro nasvícené čehokoliv. Setkáváme se tak s žárovkovými PAR reflektory a LED PAR reflektory. umístěné na jakémsi kloubu. Ten zajišťuje možnost usměrnění světla a případný pohyb. Lze je však umístit i na zem nebo v podstatě kamkoliv, kde budou moci být bezpečně uchyceny. Co se zdroje týče, zcela Vám postačí obyčejná elektrická zásuvka.

Lampy PAR zakoupíte ve specializovaném obchodě na světelné zdroje zarovky-shop.cz